Monday, June 6, 2016

Bersahur

Kunci jam pagi  tadi pukul 4am untuk bangun sahur...bangun-bangun basuh muka + gosok gigi dulu..pastu masak ikan bilis goreng dulu..sambil-sambil tue rebus telur masin...Ikan bilis tue just masak kicap jee..itu pembuka selera bila bersahur...nasi pun masak jugak..boleh di katakan bila bersahur tue semua makanan panas2...memang sedap laaa bila nak bersahur tue..




Nie laa lauk sahur pagi tadi...tue yg berkuah tue plak lauk yg tengah hari semalam...di bawak ke sahur...ubi kentang + suhun + fucuk & kimcam...masak air dengan lada hitam..perghhh!! memang terbaik...nie utk sahur...utk berbuka petang nie,lauk yg sama jugak..sbb ikan bilis masak kicap nie ade lg...pastu ade laa makanan sampingan..ingat nak buat roti pita...tgk laa mcm mana nanti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...