Keesok kan hari tue ( hari sabtu) mula2 nk masak nasi lemak..pastu mcm rasa lambat plak..so saya dgn mak saya & makcik saya,kitorg la masak kat dapur..last2 masak nasi putih..lauk..jeng...jeng..jeng...bg gempaq skit...Masak Ikan Patin masak tempoyak & sambal belimbing goreng... Perghhhh!!!!!!!! sedap siut!!!!!! Utk masak ikan patin masak tempoyak nie, nk kena guna ikan patin laa..tp kalau guna ikan patin, kena guna yg original ikan patin,maknanye yg betul2 dari sungai..org kata yg liar laa...sungai pahang jee...tp kalau korang guna ikan patin bela,ikan patin tue rasa mcm lumpur & hanyir...dia tk rasa sesedap ikan patin yg betul2 dtg dr sungai... haaa itu keistimewaan ikan patin sungai...
Ok ~ kalau belimbing tue plak, kena lah guna belimbing buluh..ala belimbing yg kecik2 tue..yg masam tue..yg tue kita kena rebus..sampai colour nye bertukar menjadi warna hitam...so kita goreng la dgn cili padi...mmg sedap..sbb dia ade rasa pedas + masam..mmg sedap..di tambah lg makan dgn nasi panas...perghhhh!!!!!! sedap siut!!!!!!!!! cerita pjg2 pun tk guna gaks..jom kita tgk gambar...
Ikan Patin Masak Tempoyak
Sambal Belimbing Goreng
Haaa...mcm mana??? korang tgk gambar2 nie mesti dh terliur nyee...belum rasa lagi...hehehe..nanti korang2 cuba2 la dgn makanan nie...sekali korang rasa,mesti nk lg :) ... Ok..ade byk lg yg saya nk tunjuk kan pada korang semua..satu hari mcm2 cerita saya nk kongsikan dgn korang..kita jumpa di tajuk lain plak ;)