Saturday, June 20, 2015

Resepi Roti John Sardin

Sblm nk berbuka,hari nie..aku buat roti john sardin plak...rasa nye sama mcm roti sardin yg makan dkt mamak tue...hahahahaha....nk jugek sama mcm mamak kan....hehehehehe...ok...jgn buang masa lg...jom tgk ape bahan2 yg di perlukan...


Bahan2 :-

  1. Roti John
  2. Cili merah - 1 biji hiris nipis2
  3. bawang besar - potong dadu
  4. cili blenda - 1 sudu
  5. garam
  6. ajinomoto
  7. telur - 4 bijik
  8. sardin kecik - 1 tin
  9. Limau - utk perah dlm sardin..utk hilang kan hanyir 



Cara-cara nk buat...korang follow gambar tau...ikut step by step...senang je nk buat....




nie cili merah & Bawang besar
















Sardin satu tin...patut nye yg tulis sardine tue..tersalah amik mackerel plak..hehehhe..pun boleh guna jugak





















dapat la 2 ketul ikan sardine..ok la tue 

















sardine nie di lenyek2..pastu letak semua kuah sardine tue + perah kan limau skit..utk hilang kan rasa hanyir tue


















cili merah di hiris + bawang besar di potong dadu..masuk kan sekali


















masukkan sardin yg dh lenyek dgn cili blend satu sudu

















masukkan telur 4 bijik + garam + ajinomoto skit



















kacau sebati















roti john yg dh di belah tgh..tp belah jgn bg putus
















pastu tuang kan dlm dua senduk kecik dkt dlm kuali leper..jgn lupa isi minyak dulu ye dlm kuali leper



















pastu letak kan roti john atas telur tersebut...bila dh masak,terbalik2 kan...















ok dh siap!! dh boleh hidang ;)






Boleh la korang mencuba resepi nie...rasa2 malas nk masak,buat roti john nie jee...puas hati mkn...Selamat Mencuba & Selamat Berpuasa ;)


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...